duminică, 29 noiembrie 2015

trufe de ciocolata alba cu nuca de cocos

                   Trufe cu ciocolata alba si nuca de cocos



               Pentru toti cei care iubesc nuca de cocos aici vin: trufe cu nuca de cocos,atat de netede,delicioase,se topesc in gura.Sunt foarte usor de facut acasa.Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente,de culoare crem,de nuca de cocos si ciocolata alba,iar restul depinde de preferintele dumneavoastra,cum ar fi,de vanilie,coaja de portocala si alune.

               Este foarte important ciocolata pe care o alegeti,trebuie sa fie una de buna calitate,care se face cu unt de cacao.trebuie,de asemenea,sa fiti atenti pentru ca apa sa nu fiarba in timp ce topiti ciocolata pe bain marie,de aceea trebuie sa o faceti la foc mic,pentru ca ciocolata alba este mai sensibila la caldura decat cea neagra.
               Este un desert elegant perfect pentru o cina in doi,sau pentru mese de vacanta sau orice alte intruniri si o idee perfecta pentrun un cadou facut in casa.Toata lumea le vor iubi.




   Ingrediente:(pentru aproximativ 30 de trufe)

  • 300 g ciocolata alba, de buna calitate,rupta in bucati
  • 90 ml smantana pentru frisca(cu 35 % grasime)
  • 20 g de unt
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 1 lingurita extract de vanilie(optional)
  • coaja de la o portocala(optional)
  • 30 de alune
  • 50 g fulgi de nuca de cocos pentru tavalire


  Mod de preparare:

  1. Topiti ciocolata cu smantana pe baie de aburi(bain marie) la foc mic.Se amesteca continuu pana cand ciocolata este aproape topita.Adaugati untul si amestecati pana ce toata compozitia este omogenta.Luati de pe foc.Adaugati extractul de vanilie si coaja de portocala,daca ati ales sa folositi.







  2. Se aduaga fulgi de nuca de cocos,se amesteca bine pentru a incorpora totul in compozitie.Acoperiti bolul cu folie de plastic si dati la frigider pentru cateva ore sau pana cand amestecul devine suficient de ferm pentru a forma bile.



  3. Folosind o lingurita,formam bile mici din acest amestec adaugand cate o aluna in mijloc.Tavaliti fiecare bila prin fulgi de nuca de cocos.Le puteti servi imediat sau le puteti pastra la frifider pana in momentul servitii.





Se pastreaza foarte bine in frigider intr-un recipient ermetic pentru aproximativ 2 saptamani.















                                                     Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu