- Se taie pulpele in doua bucati si se dezoseaza,apoi fiecare bucata se imparte la randul ei in doua in asa fel incat sa obtinem bucati potrivite de carne.
Punem oasele de la pulpele de pui intr-o oala in care adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mediu pentru a obtine o supa de pui pe care o vom folosi mai tarziu.
- Punem putin ulei intr-o tigaie cu peretii inalti si punem la prajit pulpele de pui.Le rumenim pe o parte ,apoi le intoarcem si pe cealalta parte incat sa fie bine rumenite.
- Cand carnea este bine rumenita se scoate pe o farfurie.
- In uleiul ramas se pun cei doi catei de usturoi tocati marunt si se lasa 1 minut ,avand grija sa nu se arda(usturoiul ars da un gust amar mancarii).
- Peste usturoi se adauga ceapa taiata marunt.Se amesteca si se lasa pe foc pana aceasta se inmoaie.
- Cand ceapa s-a inmuiat se adauga frunzele de dafin si amestecam.
- Se adauga ciupercile taiate lamele subtiri si se amesteca(nu este nevoie sa curarati ciupercile de coaja,pur si simplu le spalati si le lasi la scurs pe un prosop de hartie).Se lasa pe foc pana ce apa lasata de la ciuperci se evapora.Se amesteca din cand in cand.
- Smantana se amesteca cu cele 3 linguri de faina si cu 4-5 linguri de supa de pui avand grija sa nu se faca cocoloase.
Cand apa de la ciuperci s-a evaporat,adaugam smantana amestecata cu faina si cu supa de pui si amestecam.Adaugam supa de pui ramasa,amestecam si lasam sa dea in clocot.
Potrivim cu sare si cu piper.
Adaugam bucatile de carne de pui cu tot cu zeama care au lasat-o in farfurie,amestecam si mai lasa pe foc 10-15 minute amestecand din cand in cand.
Se serveste alaturi de mamaliguta,dar daca doriti o puteti servi si cu piure de cartofi sau oricare alta garnitura doriti.Puteti adauga si cateva frunze de patrunjel verde tocat,sau,poate preferati mararul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu