joi, 8 decembrie 2016

Trufe de ciocolata cu caramel

               

              TRUFE DE CIOCOLATA CU CARAMEL



    Ingrediente(aproximativ 25 trufe):

  • 150 g zahar
  • 120 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra,tocata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • pudra de cacao sau ciocolata rasa pentru tavalit

Mod de preparare:

  1. Punem zaharul intr-o cratita cu fundul gros la foc mediu, si se fierbe pana se dizolva zaharul,amestecand cu o lingura de lemn pana cand acesta capata o culoare caramel.
  2. Se ia cratita de pe foc, se adauga frisca lichida si se amesteca.
  3. Se pune din nou pe foc si se fierbe aproximativ 1-2 minute,amestecand constant pana la omogenizare.Se ia de pe foc si se adauga vanilia,sarea si ciocolata.Se amesteca bine pana la omogenizare.



  4. Se transfera amestecul intr-un castron si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
  5. Se baga la frigider timp de 2 ore,pana amestecul se intareste si se pot modela bilute.
  6. Folositi o lingurita pentru a scoate bilute egale si cu palmele unse se modeleaza bilutele.
  7. Treceti bilutele prin pudra de cacao sau prin ciocolata rasa si bagati la frigider timp de cel putin o jumatate de ora inainte de servire.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu