Trufe de ciocolata cu caramel
TRUFE DE CIOCOLATA CU CARAMEL
Ingrediente(aproximativ 25 trufe):
- 150 g zahar
- 120 ml frisca lichida
- 200 g ciocolata neagra,tocata
- un praf de sare
- 1 lingurita extract de vanilie
- pudra de cacao sau ciocolata rasa pentru tavalit
Mod de preparare:
- Punem zaharul intr-o cratita cu fundul gros la foc mediu, si se fierbe pana se dizolva zaharul,amestecand cu o lingura de lemn pana cand acesta capata o culoare caramel.
- Se ia cratita de pe foc, se adauga frisca lichida si se amesteca.
- Se pune din nou pe foc si se fierbe aproximativ 1-2 minute,amestecand constant pana la omogenizare.Se ia de pe foc si se adauga vanilia,sarea si ciocolata.Se amesteca bine pana la omogenizare.
- Se transfera amestecul intr-un castron si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
- Se baga la frigider timp de 2 ore,pana amestecul se intareste si se pot modela bilute.
- Folositi o lingurita pentru a scoate bilute egale si cu palmele unse se modeleaza bilutele.
- Treceti bilutele prin pudra de cacao sau prin ciocolata rasa si bagati la frigider timp de cel putin o jumatate de ora inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu