joi, 26 noiembrie 2015

Piept de pui la cuptor cu fulgi de porumb

                Piept de pui la cuptor cu fulgi de porumb


De ce sa facem pui prajit,cand puiul la cuptor este atat de gustos si arata atat de bine.Cu siguranta este o alternativa mai sanataoasa,puiul ramane mai suculent in interior si crocant in exterior datorita fulgilor de porumb.Este atat de usor de pregatit,incat este pacat sa nu facem aceste benzi de pui pane cu fulgi de porumbatunci cand dorim.


Ingrediente: 


  • 2 jumatati de piept de piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 ou mare sau 2 mici
  • 3 cesti de fulgi de porumb
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  •  lingura ulei de masline
  • 4 linguri de faina
  • piper negru (proaspat macinat)

Mod de preparare: 

  1. Incalziti cuptorul la 200 C si tapetati o tigaie cu hartie de copt.Clatiti puiul sub un jet de apa rece si uscati-l cu un prosop de hartie.Se taie carnea de pui in fasii lungi .Se condimenteaza cu sare si piper.







  2. Se bat ouale cu ulei si se lasa deoparte.A sezati faina pe o farfurie si lasati-o deoparte.








  3. Puneti fulgi de porumb intr-o punga pentru congelator,sigilati si utilizand un sucitor sau pur si simplu cu mainile voastre zdrobiti fulgii de porumb in bucati mici.
  4. Puneti fulgii de porumb intr-un castron si amestecati cu sare, piper si patrunjel.

  5. Luati o banda de piept de pui si tavaliti-o prin faina,apoi treceti-o prin ou batut si cel din urma strat cu fulgi de porumb condimentat,presaza fulgii de porumb cu o furculita pentru a ii ajuta sa ramana lipiti.Puneti bucatile de piept de pui in tigaia tapetat cu hartie de copt.


  6. Coaceti timp de aproximativ 30 de minute.Dupa primele 15 minute,intoarceti bucatile de piept de pui pentru a se rumeni si pe partea cealalta si mai lasam la cuptor inca 15 minute.
  7. Se serveste cu sosul vostru favorit.









                                           Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu