duminică, 1 noiembrie 2015

Ficatei de pui cu sos

                             FICATEI DE PUI CU SOS


Ingrediente:

  • 600g de ficatei de pui
  • 1 ceapa 
  • 3 catei de usturoi
  • 400ml de suc de rosii(rosii pasate,bulion)
  • 75ml ulei
  • 100ml apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se pune la incins o tigaie cu peretii inalti in care adaugam uleiul.
  2. Adaugam cei 3 catei de usturoi tocati marunt avand grija sa nu se arda(doar sa isi lase aroma in ulei,aproximativ 30 de secunde),apoi adaugam ceapa taiata marunt,amestecam si lasam sa se caleasca aproximativ 5 minute.

  3. Cand ceapa s-a calit adaugam ficateii de pui spalati si uscati bine cu un prosop de hartie.Amestecam si lasam sa se prajeasca amestecand din cand in cand.


  4. Atunci cand ficateii s-au prajit,adaugam sucul de rosii(rosiile pasate,bulionul fiecare dupa preferinte) si apa si lasam sa fiarba la foc mic pentru 10-15 minute

    .
  5. Se ia de pe foc si se presara cu patrunjel proaspat tocat(sau poate preferati mararul).
  6. Noi i-am servit cu piure de cartofi,dar merge foarte bine si cu mamaliguta sau orice garnitura doriti.




                                                                                                Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu