Ficatei de pui cu sos
FICATEI DE PUI CU SOS
Ingrediente:
- 600g de ficatei de pui
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 400ml de suc de rosii(rosii pasate,bulion)
- 75ml ulei
- 100ml apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se pune la incins o tigaie cu peretii inalti in care adaugam uleiul.
- Adaugam cei 3 catei de usturoi tocati marunt avand grija sa nu se arda(doar sa isi lase aroma in ulei,aproximativ 30 de secunde),apoi adaugam ceapa taiata marunt,amestecam si lasam sa se caleasca aproximativ 5 minute.
- Cand ceapa s-a calit adaugam ficateii de pui spalati si uscati bine cu un prosop de hartie.Amestecam si lasam sa se prajeasca amestecand din cand in cand.
- Atunci cand ficateii s-au prajit,adaugam sucul de rosii(rosiile pasate,bulionul fiecare dupa preferinte) si apa si lasam sa fiarba la foc mic pentru 10-15 minute
.
- Se ia de pe foc si se presara cu patrunjel proaspat tocat(sau poate preferati mararul).
- Noi i-am servit cu piure de cartofi,dar merge foarte bine si cu mamaliguta sau orice garnitura doriti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu