luni, 9 noiembrie 2015

Tort de biscuiti cu ciocolata

          Tort de biscuiti cu ciocolata



Ingrediente:


  • 800g biscuiti digestivi
  • 100g nuci sau alune+100g pentru decor
  • 200g zahar
  • 60g cacao
  • 240ml apa
  • 150g unt
  • 1 esenta de vanilie
  • 150ml smantana pentru frisca(35%)
  • 150g ciocolata neagra

Mod de preparare:

  1. Se rup biscuiti in bucati mici.

  2. Incalziti o tigaie la foc mediu in care puneti la prajit nucile.
  3. Gatiti pentru aproximativ 5 minute,amestecand frecvent pentru a se praji uniform,iar dupa ce s-au prajit le adaugam peste biscuitii rupti.



  4. Punem cele 200g de zahar intr-o caticioara peste care adaugam cacaoa si amestecam.Adaugam cele 240ml de apa putin cate putin amestecand de fiecare data dupa ce am adaugat apa.




  5. Peste amestecul de zahar si cacao adauggam untul taiat bucatele si punem craticioara pe foc.Se fierbe timp de aproximativ 7-8 minute,la foc mediu,amestecand continuu.





  6. Se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca pentru 10-15 minute.
  7. Adaugam esenta de vanilie,amestecam si turnam aceasta compozitie peste biscuitii si nucile din bol si amestecam bine pentru a combina toate ingredientele.



  8. Intr-o tava de tort cu inelul detasabil de 26 de cm punem compozitia obtinuta si cu ajutorul partii din spate al unei linguri presam amestecul,apoi se netezeste totul cu o spatula.



  9. Puneti in frigider pentru aproximativ 30 de minute.
  10. Cand tortul s-a racit preparam glazura.Punem la incalzit cele 150ml de smantana pentru frisca si lasam pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere.
  11. Luam de pe foc si adaugam peste cele 150g de ciocolata neagra.

  12. Se lasa timp de 1 minut, apoi se amesteca pana la omogenizare.



  13. Scoatem tortul din frigider si punem glazura deasupra.

  14. Se baga iarasi la frigider pentru inca 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.
  15. Se scoate forma cu grija
  16. Se decoreaza cu nuci sau cu alune prajite.




                                                        Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu