Tort de biscuiti cu ciocolata
Tort de biscuiti cu ciocolata
Ingrediente:
- 800g biscuiti digestivi
- 100g nuci sau alune+100g pentru decor
- 200g zahar
- 60g cacao
- 240ml apa
- 150g unt
- 1 esenta de vanilie
- 150ml smantana pentru frisca(35%)
- 150g ciocolata neagra
Mod de preparare:
- Se rup biscuiti in bucati mici.
- Incalziti o tigaie la foc mediu in care puneti la prajit nucile.
- Gatiti pentru aproximativ 5 minute,amestecand frecvent pentru a se praji uniform,iar dupa ce s-au prajit le adaugam peste biscuitii rupti.
- Punem cele 200g de zahar intr-o caticioara peste care adaugam cacaoa si amestecam.Adaugam cele 240ml de apa putin cate putin amestecand de fiecare data dupa ce am adaugat apa.
- Peste amestecul de zahar si cacao adauggam untul taiat bucatele si punem craticioara pe foc.Se fierbe timp de aproximativ 7-8 minute,la foc mediu,amestecand continuu.
- Se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca pentru 10-15 minute.
- Adaugam esenta de vanilie,amestecam si turnam aceasta compozitie peste biscuitii si nucile din bol si amestecam bine pentru a combina toate ingredientele.
- Intr-o tava de tort cu inelul detasabil de 26 de cm punem compozitia obtinuta si cu ajutorul partii din spate al unei linguri presam amestecul,apoi se netezeste totul cu o spatula.
- Puneti in frigider pentru aproximativ 30 de minute.
- Cand tortul s-a racit preparam glazura.Punem la incalzit cele 150ml de smantana pentru frisca si lasam pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere.
- Luam de pe foc si adaugam peste cele 150g de ciocolata neagra.
- Se lasa timp de 1 minut, apoi se amesteca pana la omogenizare.
- Scoatem tortul din frigider si punem glazura deasupra.
- Se baga iarasi la frigider pentru inca 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.
- Se scoate forma cu grija
- Se decoreaza cu nuci sau cu alune prajite.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu