duminică, 24 mai 2015

Tiramisu cu capsuni

     Tiramisu cu capsuni  

                       

                      



Ingrediente:

      pentru crema:
  • 4 oua
  • 120 g zahar 
  • 500 g mascarpone
      pentru sosul de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • sucul de la 1/2 lamaie
     in plus:
  • piscoturi(aproximativ 20 de piscoturi)
  • capsuni pentru decor

   Mod de preparare:

       Pregatim sosul de capsuni:spalam si uscam capsunile cu un servet, le indepartam codita si apoi le taiem in sferturi


      Le punem intr-un  vas si adaugam pe rand cele 2 linguri de apa, 1 lingura de zahar si sucul de la o jumatate de lamaie si pasam totul cu un blender pana ce obtinem un piure, apoi il trecem prin sita pentru a obtine un sos fin si fara seminte apoi il pastram la rece.






      Preparam crema de mascarpone:separam albusurile de galbenusuri.Peste galbenusuri punem jumatate din cantitatea de zahar si batem energic cu ajutorul unui tel pana ce se albesc si isi dubleaza volumul.





     In continuare adaugam mascarponele si amestecam pana cand obtinem o crema fina.



     Batem albusurile spuma incorporand restul de  zahar putin cate putin pana obtinem o spuma tare(cand intoarcem bolul invers aceasta nu cade).





     Adaugam o parte din albusurile batute in crema de mascarpone si galbenusuri si cu ajutorul unei tel sau a unei spatule amestecam usor pentru a nu pierde din aerul incorporat in albusuri.In continuare incorporam restul de albusuri in crema de mascarpone si galbenusuri si amestecam usor.



     Montare tiramisu:
      Punem sosul de capsuni intr-farfurie plata si peste el adaugam piscoturile taiate in jumatati si le lasam asa timp de 5 minute fara sa uitam ca la jumatatea timpului sa le intoarcem pe partea cealalta.




      Taiem fiecare capsuna in jumatate pe lungime  si le punem pe fundul vasului de jur imprejur(eu am folosot pahare dar se poate folosi fara nici o problema si un vas mai mare).





     Peste capsuni adaugam putina crema mascarpone si deasupra o jumatate de piscot imbibat in sirop de capsuni.

 

    Peste jumatatea de piscot adaugam din crema de mascarpone pana cel il acoperim complet apoi punem deasupra doua jumatati de piscot imbibat cu sos de capsuni(daca doriti puteti sa adaugati si cateva bucati de capsuni taiate cuburi mici) si adaugam ultimul strat de crema pana ce umplem vasul.Nivelam cu o spatula de metal si bagam la frigider pentru cel putin 2 ore.




    Decoram cu feliute de capsuni taiate pe lungime si am obtinut un desert racoritor numai bun pentru o zi calduroasa de vara.




   
                                 



                                                                                                                      Pofta buna



   


















 


                                                                                                               



                                                                                                        









Un comentariu: