Tiramisu cu capsuni
Ingrediente:
pentru crema:
- 4 oua
- 120 g zahar
- 500 g mascarpone
- 200 g capsuni
- 2 linguri apa rece
- 1 lingura zahar pudra
- sucul de la 1/2 lamaie
- piscoturi(aproximativ 20 de piscoturi)
- capsuni pentru decor
Mod de preparare:
Pregatim sosul de capsuni:spalam si uscam capsunile cu un servet, le indepartam codita si apoi le taiem in sferturi
Le punem intr-un vas si adaugam pe rand cele 2 linguri de apa, 1 lingura de zahar si sucul de la o jumatate de lamaie si pasam totul cu un blender pana ce obtinem un piure, apoi il trecem prin sita pentru a obtine un sos fin si fara seminte apoi il pastram la rece.
Montare tiramisu:
Punem sosul de capsuni intr-farfurie plata si peste el adaugam piscoturile taiate in jumatati si le lasam asa timp de 5 minute fara sa uitam ca la jumatatea timpului sa le intoarcem pe partea cealalta.
Peste capsuni adaugam putina crema mascarpone si deasupra o jumatate de piscot imbibat in sirop de capsuni.
Peste jumatatea de piscot adaugam din crema de mascarpone pana cel il acoperim complet apoi punem deasupra doua jumatati de piscot imbibat cu sos de capsuni(daca doriti puteti sa adaugati si cateva bucati de capsuni taiate cuburi mici) si adaugam ultimul strat de crema pana ce umplem vasul.Nivelam cu o spatula de metal si bagam la frigider pentru cel putin 2 ore.
E delicioasa e racoritoare e o adevarata prajitura de vara
RăspundețiȘtergere