joi, 28 mai 2015

Cupcakes cu crema de vanilie

                             Cupcakes cu crema de vanilie



Ingrediente:

  • 200 g de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 200 g de zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 150 ml de lapte
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • pentru glazura:
  • 200 g de zahar pudra
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • bilute pentru decor(optional)

Mod de preparare:

  1. Preincalzim cuptorul la 180 C.Punem intr-un vas faina cernuta,praful de copt,zaharul tos,sarea,si untul care trebuie sa fie la temperatura camerei.  
           
  2. Amestecam cu degetele pana obtinem o consistenta de firmituri de paine.
              
  3. Intr-un alt vas,batem ouale,laptele si esenta de vanilie pana ce sunt toate bine batute.
      
  4. Adaugam incet amestecul de oua peste ingredientele uscate,fara sa ne oprim din batut.

                
  5. Batem totul pana obtinem un amestec omogen.
  6. Varsam amestecul intr-o cana gradata pentru a fi mai usor de lucrat.
  7. Punem foi pentru briose in fiecare adancitura a tavii.
  8. Varsam cu grija amestecul in forme,umpland fiecare forma pana la jumatate.
  9. Bagam tava in cuptor si coacem briosele timp de 20-25 de minute.
  10. Pentru a proba daca briosele sunt facute introducem o scobitoare in centru unei briose si daca aceasta iese curata briosele sunt coapte iar daca iese cu urme de aluat introducem tava in cuptor pentru un minut si probam din nou.
  11. Lasam sa se raceasca cateva minute si dupa aceea punem briosele pe un gratar sa te raceasca de tot.
  12. Pentru glazura,amestecam zaharul pudra,esenta de vanilie si untul.
  13. Amestecam cu mixerul timp de 5 minute,pana ce glazura e fina si pufoasa.
  14. Verificam daca briosele sau racit bine pentru ca glazura sa nu se topeasca.
  15. Daca glazurati briosa cu mana ,puneti o lingurita de glazura pe fiecare.
  16. Nivelati suprafata cu dosul linguritei umezita cu apa rece.
  17. Aplicati glazura cu un pos pentru a avea un aspect mai profesional.
  18. Pentru a glazura cu posul, incepem din margine spre centru formand o spirala .


  19.  Decoram cu bilute sau cu orice alte elemente decorative aveti la indemana(decorul este in functie de preferintele si gusturile dumneavoastra).Pastram cupcake-ul 3 zile intr-un recipient ermetic.



                                                                    Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu