Rulada cu frisca si mandarine
Ingrediente-pentru blat:
-5 oua
-150 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-150 g faina
- sare
-pentru umplutura:
-250 g mandarine
-400 ml frisca lichida
-2 plicuri intaritor de frisca
-2 plicuri de zahar vanilat
-4 linguri de zahar
-in plus:
-unt pendru uns tava-zahar pudra pendru pudrat
-zahar tos
Mod de preparare:
Pentru a pregati blatul,batem cele 5 oua cu zaharul si un praf de sare pana cand ouale se albesc si isi dubleaza volumul.Cernem faina si adaugam putin cate putin peste ouale batute avand grija sa nu pierdem prea mult aer din ele.
Incalzim cuptorul la 200 de grade.Ungem tava cu putin unt si o acoperim cu hartie de copt.Punem aluatul in tava tapetata si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute pe treapta din mijloc a cuptorului.Presaram pe un prosop de bucatarie putin zahar tos,scoatem blatul si il punem pe prosop,indepartam hartia de copt si rulam blatul imediat cu ajutorul prosopului.Lasam sa se raceasca.
Cat timp se raceste blatul,curatam mandarinele si le taiem in bucati mici.Batem frisca impreuna cu intaritorul de frisca, zaharul vanilat si zaharul.Desfacem blatul cu grija si il ungem cu frisca.intindem mandarinele taiate bucati mici pe deasupra.Rulam din nou blatul cu ajutorul prosopului si lasam rulada sa se raceasca pentru cel putin 3 ore.Inainte de servire il pudram cu zahar pudra.
Este un desert racoritor potrivit pentru zilele caniculare alaturi de un pahar de limonada.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu