miercuri, 13 mai 2015

BEZELE

                                              Bezele





      Ingrediente:
           -100g albusuri de ou(aproximativ 4 albusuri)
           -200g zahar normal
           -1 lingura zeama de lamaie
           -colorant in gel

     Mod de preparare:

  Punem la incalzit pe baie de aburi albusurile si zaharul si cu ajutorul unui tel amestecam incontinuu pana cand se topeste zaharul.






















  In continuare adaugam zeama de lamaie si cu un mixer pana cand obtinem o spuma tare.






















  Cand am obtinut spuma tare,o luam de pe baia de abur si continuam sa batem cu mixerul pana cand se raceste castronul(stim ca am obtinut o spuma tare cand intoarcem castronul si aceasta nu cade).




















  In continuare adaugam colorantul in gel(in functie de ce culoare doriti sa obtineti adaugati mai mult sau mai putin),si amestecam usor cu ajutorul unei spatule.















  In continuare punem spuma intrun pos si pe hartia de copt pe care am pus-o intr-o tava vom da forma bezelelor noastre(in cazul meu a unor trandafiri).Incepem sa facem un cerc din centru spre exterior si cand am facut toate bezelele le dam la cuptor pentru o ora la 100 de grade.




















  Dupa ce a trecut timpul le scoatem din cuptor si le lasam sa stea cateva minute in tava in care sau copt apoi le punem pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.


                                   
                                                                                                             POFTA BUNA

                                                                                                                        

2 comentarii:

  1. Bezelele sint dulciurile preferate de copiii.Foarte bune .Dulciurile copilariei.Colorantul sub forma de gelatina le dau un gust foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  2. Bezelele sint dulciurile preferate de copiii.Foarte bune .Dulciurile copilariei.Colorantul sub forma de gelatina le dau un gust foarte bun

    RăspundețiȘtergere