luni, 3 octombrie 2016

Crema de zahar ars cu dovleac

                        

                   Crema de zahar ars cu dovleac




Ingrediente:

  Pentru caramel
  • 150 g de zahar
  • 100 ml de apa
  Pentru crema
  • 500 g de dovleac
  • 6 oua
  • 600 ml de lapte
  • 1oo g de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 cubulet de unt

Mod de preparare:

  1. Pentru caramel, punem zaharul si apa intr-o cratita,la foc mic.Cand sa topit zaharul,marim focul si lasam sa se caramelizeze (nu amestecam deloc in zahar).Cand zaharul s-a caramelizat,il luam de pe foc si il turnam in forma in care vom coace crema imbracand fundul si peretii.








  2. Curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare,apoi il calim in putin unt.Lasam sa se raceasca si apoi il mixam pana obtinem un piure omogen.






  3. Incalzim putin laptele si apoi il amestecam cu ouale,zaharul si cu pasta de dovleac.Tot acum adaugam si esenta de vanilie si scortisoara.





  4. Turnam totul in forma tapetata cu caramel si o punem intr-o alta tava mai mare in care vom pune apa fierbinte cat sa ajunga pana la jumatatea formei cu crema de zahar.
  5. Dam in cuptorul preincalzit la 180 C pentu 50 -60 de minute.
  6. Cand crema este gata,o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca pentru 10-15 minute la temperatura camerei,apoi o bagam la frigider si o lasam sa se raceasca complet.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu