Crema de zahar ars cu dovleac
Ingrediente:
Pentru caramel
- 150 g de zahar
- 100 ml de apa
- 500 g de dovleac
- 6 oua
- 600 ml de lapte
- 1oo g de zahar
- 1 esenta de vanilie
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 cubulet de unt
Mod de preparare:
- Pentru caramel, punem zaharul si apa intr-o cratita,la foc mic.Cand sa topit zaharul,marim focul si lasam sa se caramelizeze (nu amestecam deloc in zahar).Cand zaharul s-a caramelizat,il luam de pe foc si il turnam in forma in care vom coace crema imbracand fundul si peretii.
- Curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare,apoi il calim in putin unt.Lasam sa se raceasca si apoi il mixam pana obtinem un piure omogen.
- Incalzim putin laptele si apoi il amestecam cu ouale,zaharul si cu pasta de dovleac.Tot acum adaugam si esenta de vanilie si scortisoara.
- Turnam totul in forma tapetata cu caramel si o punem intr-o alta tava mai mare in care vom pune apa fierbinte cat sa ajunga pana la jumatatea formei cu crema de zahar.
- Dam in cuptorul preincalzit la 180 C pentu 50 -60 de minute.
- Cand crema este gata,o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca pentru 10-15 minute la temperatura camerei,apoi o bagam la frigider si o lasam sa se raceasca complet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu