Brigadeiro cu migdale
Ingrediente:
- 200 de grame migdale tocate
- 1 cutie de lapte condensat(aproximativ 400 de grame)
- 6 linguri de pudra de cacao
- 3 linguri de unt
- Punem laptele condensat,untul si cacaoa intr-o cratita si se pune pe foc mediu pentru 10 minute,amestecand continuu.Cand ajungeti la 5 minute de gatit,puneti o jumatate de cana de migdale tocate si amestecati.
1 2
3 4
- Cand amestecul se desprinde de pe cratita,luati de pe foc,puneti amestecul intr-un vas de ceramica sau sticla(pentru a se raci mai repede) si dati la frigider pentru aproximativ o ora pentru a se raci.
- Ungeti mainile cu unt (pentru a nu se lipi compozitia de maini)si formati bomboane de dimensiunea dorita,apoi treceti-le prin migdale tocate.In cele din urma,asezati-le in forme de hartie.
- Se pastreaza la frigider si se scot cu 15 minute inainte de servire.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu