joi, 29 septembrie 2016

Cupcakes de cafea cu nuci


                             Cupcakes de cafea cu nuci



Ingrediente:

  • 200 g de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 200 g de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 100 g de unt(la temperatura camerei)
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura de cafea solubila,amestecata cu o lingurita de apa fiarta rece
  • 100 g de nuci(plus cateva pentru decor)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  Pentru glazura

  • 200 g de zahar fin
  • 100 g de unt moale
  • 1 lingurita de extract de vanilie
Mod de preparare:

  1. Se amesteca untul cu zaharul pana ce obtinem o crema, apoi se adauga extractul de vanilie si jumatate din cafea si se mai amesteca timp de 1 minut.


  2. Se adauga ouale,unul cate unul,amestecand foarte bine inainte de a adauga altul.

  3. Se amesteca faina,sarea si praful de copt si se adauga peste compozitia de oua si unt.Se amesteca bine,apoi se adauga laptele ,putin cate putin,amestecand continuu.Tot acum adaugam si nucile taiate bucati mici.





  4. Preincalzim cuptorul la 180 C 
  5. Intr-o tava pentru briose,punem hartiute in fiecare adancitura si le umplem 3/4 cu compozitia obtinuta.

  6. Le dam la cuptor si le coacem pentru 20-25 de minute sau pana trec testul cu scobitoarea(daca o scobitoare introdusa in mijlocul briosei iese curata inseamna ca este gata).

  7. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca 5 minute in tava apoi le scoatem pe un gratar pentru a se raci complet;intre timp ne ocupam de glazura.
  8. Punem intr-un bol zaharul,untul,extractul de vanilie si cafeaua ramasa si amestecam cu ajutorul unui mixer pana obtinem o crema omogena.
  9. Cand briosele sunt reci le putem decora cu glazura ,cu ajutorul unui pos sau cu o lingura;se decoreaza cu jumatati de nuca.









                                                                                                          Pofta buna!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu