joi, 22 septembrie 2016

Fursecuri cu ciocolata

                                     

                                     Fursecuri cu ciocolata



  Ingrediente:

  • 320 g de faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de sare
  • 170 g de unt
  • 120 g de zahar brun
  • 100 g de zahar tos 
  • 2 oua 
  • 1 esenta de vanilie
  • 180 g de ciocolata (fulgi de ciocolata sau tableta)

  Mod de preparare:

  1. Daca folositi ciocolata la tableta,taiati ciocolata in bucati mici cu ajutorul unui cutit.
  2. Intr-un bol de dimensiuni medii,amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea;puneti deoparte.
  3. Intr-un castron mare punem untul moale impreuna cu zaharul brun, cel alb tos si esenta de vanilie si amestecam pana ce obtinem o compozitie cremoasa;se adauga ouale unul cate unul,amestecand dupa fiecare ou adaugat.



  4. Adaugam amestecul de faina peste compozitia de unt si cu ajutorul mixerului o incorporam cu grija la o viteza foarte mica(pentru a nu imprastia faina in jur).

  5. Adaugam bucatile de ciocolata si amestecam(eu am folosit 100 g de fulgi de ciocolata neagra si 80 g de ciocolata cu lapte la tableta pe care am maruntito cu cutitul).

  6. Se acopera cu o folie de plastic si se baga la frigider pentru aproximativ 2 ore sau daca va grabiti puteti baga la congelator pentru 15 minute.
  7. Preincalziti cuptorul la 170 C;tapetati o tava cu hartie de copt.
  8. Cu ajutorul unei linguri de inghetata,se ia portiuni egale de aluat si se pun pe hartia de copt la o distanta de 2-3 cm unul de altul pentru a nu se lipi(bineinteles ca daca nu aveti o lingura din aceasta puteti forma fursecurile si cu ajutorul a doua linguri obisnuite sau de ce nu pur si simplu cu mana).



  9. Se dau in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute,pana cand aluatul capata o culoare usor aurie pe margini.
  10. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca putin pe hartia de copt (5-10 minute)pentru a se intari putin apoi, se pun pe un gratar pentru a se raci complet.
  11. Se pot pastra foarte bine timp de o saptamana puse intr-o cutie inchisa ermetic.
  12. Sunt foarte bune alaturi de un pahar cu lapte si de ce nu alaturi de o ceasca de cafea.






                                                                                      Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu