Fursecuri cu ciocolata
Ingrediente:
- 320 g de faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de sare
- 170 g de unt
- 120 g de zahar brun
- 100 g de zahar tos
- 2 oua
- 1 esenta de vanilie
- 180 g de ciocolata (fulgi de ciocolata sau tableta)
Mod de preparare:
- Daca folositi ciocolata la tableta,taiati ciocolata in bucati mici cu ajutorul unui cutit.
- Intr-un bol de dimensiuni medii,amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea;puneti deoparte.
- Intr-un castron mare punem untul moale impreuna cu zaharul brun, cel alb tos si esenta de vanilie si amestecam pana ce obtinem o compozitie cremoasa;se adauga ouale unul cate unul,amestecand dupa fiecare ou adaugat.
- Adaugam amestecul de faina peste compozitia de unt si cu ajutorul mixerului o incorporam cu grija la o viteza foarte mica(pentru a nu imprastia faina in jur).
- Adaugam bucatile de ciocolata si amestecam(eu am folosit 100 g de fulgi de ciocolata neagra si 80 g de ciocolata cu lapte la tableta pe care am maruntito cu cutitul).
- Se acopera cu o folie de plastic si se baga la frigider pentru aproximativ 2 ore sau daca va grabiti puteti baga la congelator pentru 15 minute.
- Preincalziti cuptorul la 170 C;tapetati o tava cu hartie de copt.
- Cu ajutorul unei linguri de inghetata,se ia portiuni egale de aluat si se pun pe hartia de copt la o distanta de 2-3 cm unul de altul pentru a nu se lipi(bineinteles ca daca nu aveti o lingura din aceasta puteti forma fursecurile si cu ajutorul a doua linguri obisnuite sau de ce nu pur si simplu cu mana).
- Se dau in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute,pana cand aluatul capata o culoare usor aurie pe margini.
- Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca putin pe hartia de copt (5-10 minute)pentru a se intari putin apoi, se pun pe un gratar pentru a se raci complet.
- Se pot pastra foarte bine timp de o saptamana puse intr-o cutie inchisa ermetic.
- Sunt foarte bune alaturi de un pahar cu lapte si de ce nu alaturi de o ceasca de cafea.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu