miercuri, 22 aprilie 2015

PRAJITURA CU CAPSUNI SI COCOS

                   PRAJITURA CU CAPSUNI SI COCOS



Ingrediente(pentru 12 bucati):
Fresas en el embarazo
Timp de preparare:cca 45 de minute
(plus cca 25 de minute timp de
coacere si cca 1 ora timp de racire)
Pentru aluat:
  100g unt
  80g zahar
  3 oua
  sare
  100g faina
  2 lingurite de praf de copt
  80g fulgi de cocos
  4 linguri de lapte de cocos
Pentru topping:
  1kg capsuni
  2 plicuri de glazura pentru torturi
  80g zahar

In plus:
  unt pentru uns tava
  150ml smantana dulce
  50g zahar pudra
  50g fulgi de cocos

Preparare:
  1. Cuptorul se incalzeste la 175 C (CUPTORUL CU VENTILATIE LA 155 C).Se unge cu unt o forma cu fundul detasabil(o forma de 26 cm).Se bate o spuma din unt si zahar.Albusurile se separa de galbenusuri.Acestea din urma se inglobeaza apoi treptat in masa pe baza de unt.In paralel,se bat albusurile impreuna cu o priza de sare.Faina se amesteca cu praful de copt si cu fulgii de cocos in crema de unt.La final,se incorporeaza albusurile batute(intai o treime din cantitate,apoi restul).
  2. Compozitia se toarna in forma,se netezeste la suprafata si se coace pe sina din mijloc a cuptorului timp de cca 25 de minute.Dupa ce s-a copt, blatul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
  3. Capsunile se curata,se spala si se usuca cu grija(se taie,daca sunt prea mari).Blatul se aseaza pe un platou si se inconjoara cu un inel pentru torturi.In continuare,se mesteca bine un pliculet de glazura pentru tort cu 40g de zahar si 250ml de apa,se da in clocot si se toarna imediat peste blat.Suprafata rezultata se acopera imediat cu jumatate din capsuni.Cel de-al doilea pliculet de glazura se prepara in aceeasi maniera,iar capsunile ramase se repartizeaza pe deasupra.Prajitura se lasa la racit timp de o ora.La final,se bate o frisca din smantana,zahar pudra si fulgi de cocos,care se serveste impreuna cu prajitura.

                                                                                                    POFTA BUNA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu